pro natura - werk maken van natuur

CASE cvba

Besparen in de sociale economie? Het kan met CASE! De Centrale Aankoop voor Sociale Economie brengt de sector samen om meer middelen vrij te maken voor wat er echt toe doet: sociale tewerkstelling.  

Centrale Aankoop voor Sociale Economie

CASE is een aankoop- en opdrachtencentrale voor de sector sociale economie in Vlaanderen. CASE wil de sociale economiebedrijven helpen om kosten te besparen, zodat ze meer middelen overhouden om te investeren in sociale tewerkstelling. Alle sociale economiebedrijven kunnen aansluiten bij CASE door aandeelhouder of lid te worden. Door zich te organiseren en samen overheidsopdrachten te plaatsen kunnen de coöperanten en de leden betere aankoopvoorwaarden bekomen bij producenten en leveranciers van grondstoffen, gebruiksgoederen of machines. 

Onderwerp

  • CASE heeft een gebruiksvriendelijke webshop opgericht waar leden en aandeelhouders bestellingen kunnen plaatsen.
  • Het aanbod omvat een breed assortiment van werkkledij tot fietsen, handgereedschap, camionetten en veel meer. Bovendien breidt het gamma steeds uit.  
  • Door zich te organiseren en samen aanbestedingen te plaatsen kunnen de coöperanten en de leden betere aankoopvoorwaarden bekomen bij producenten en leveranciers van grondstoffen, gebruiksgoederen of machines.  

Doelgroep

  • CASE cvba richt zich hoofdzakelijk naar de ondernemingen binnen de sector sociale economie
  • Ook andere bedrijven met een uitgesproken sociaal- of maatschappelijk doel kunnen bij CASE aan te sluiten

Een succesvolle start!

Eind maart 2017 schoot CASE uit de startblokken. De geboorte van de nieuwe aankoopcentrale voor de sociale economie werd op drie locaties in Vlaanderen gevierd met beleidsverantwoordelijken en aankoopverantwoordelijken binnen de sector sociale economie. Lees meer

Neem ook een kijkje op de website van CASE

Terug naar overzicht projecten