Examen ECC kettingzaag

Contactpersoon

Als je slaagt voor het examen ontvang je een Europees Kettingzaag Certificaat (ECC). Dit certificaat is het bewijs dat je vaardigheden getest zijn volgens de hoogstaande en veeleisende Europese kettingzaagnormen. Met dit certificaat kan je ook aan de slag in andere Europese landen die werken volgens de Europese kettingzaagnormen.

Waarom ECC?


Vanaf 1 september 2019 moet iedereen die met een kettingzaag werkt in de Vlaamse openbare bossen over het ‘European Chainsaw Certificate’ (ECC) beschikken.

Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) wil daarmee de veiligheid van de kettingzaaggebruiker vergroten en ongevallen vermijden.

Examens ECC

DSC 0510
ECC1

Voor wie?

  • Iedereen die zijn kennis en kunde wil testen in het veilig werken met de kettingzaag wat betreft onderhoud, bedrijfsklaar en doorkorttechnieken.

Locatie

  • Pro Natura | Molenstraat 26 | 1760 Roosdaal

Materiaal

  • Pro Natura zorgt voor de aangepaste PBM’s en materiaal indien nodig

Duur: 1u 30.min

Prijs: 150€ p.p. incl. btw.

Leden van de CASE groep kunnen aanspraak maken op een korting van 5%

DSC 0518
ECC2

Voor wie ?

  • Iedereen die zijn kennis en kunde wil testen in het veilig vellen van bomen met een diameter kleiner dan 40 cm. Dit examen kan pas afgelegd worden na het slagen van de ECC 1.

Locatie

  • Op verplaatsing

Materiaal

  • Pro Natura zorgt voor de aangepaste PBM’s en materiaal indien nodig

Duur: 2u

Prijs: 200€ p.p. incl. btw.

Leden van de CASE groep kunnen aanspraak maken op een korting van 5%

Onze beoordelaars

DSC 0556
Pascal Lauwereins

Pascal heeft reeds 13 jaar ervaring in de groen- en bosbouwsector. Hij startte zijn carrière bij Pro Natura als terreinbegeleider en groeide in 2011 door tot praktijkinstructeur. Als opleidingsverantwoordelijke en preventieadviseur niveau 2 heeft hij een uitgebreide expertise over de scholingsnoden en veiligheidsnormen in de sector. Pascal is onze vaste lesgever en ECC beoordelaar.

DSC 0558
Christophe Waterplas

Christophe is al 15 jaar actief bij Pro Natura in het begeleiden van ploegen en het beheren van diverse groene zones. Uit ervaring leerde hij de kneepjes van het vak. Bosexploitatie en hakhoutbeheer hebben dan ook geen geheimen voor hem. Met zijn twee voeten in de praktijk blijft hij alert en dat maakt hem een uitstekende ECC beoordelaar.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief