Innovaties

Contactpersoon

Innovatie is één van de speerpunten van de bedrijfsvoering van Pro Natura. Om onze strategische doelstellingen (werk én natuur) ten volle te verwezenlijken zijn we steeds op zoek naar nieuwe economische activiteiten die Pro Natura als groep versterken. Ontdek hier onze nieuwste diensten en projecten. Wilt u samenwerken of heeft u zelf een innoverend concept in gedachten? Aarzel dan niet om ons te contacteren! Laat u hier alvast inspireren.

contacteer ons

Groepsfoto transparant lage resolutie
Centrale Aankoop voor Sociale Economie (CASE)

CASE is een aankoopassistent voor de ruime sociale sector in Vlaanderen en Brussel. CASE wil haar leden helpen om kosten te besparen in hun aankopen, zodat ze meer middelen overhouden om te investeren hun maatschappelijk en sociaal doel (o.a. meer sociale tewerkstelling creëren)

lees meer

DSC_0263-2
Groenafval = grondstof

Onze landschapsactiviteiten genereren heel wat groenafval. Afval dat we nuttig willen inzetten voor de bio-industrie. Daarom experimenteren we al geruime tijd met de valorisatie van groene reststromen. We werken reeds samen met diverse partners maar zoeken steeds partners die afnemer willen worden van onze voorbehandelde reststromen. Lees verder of contacteer ons meteen voor een samenwerking!

lees meer

Ian baldwin 98706 unsplash
GRASSIFICATION

Een huis bouwen met vezels uit bermgras en verwarmen met duurzame en goedkope energie uit datzelfde gras? Science fiction? Wensdroom? Realiteit voor GRASSIFICATION!

lees meer

Kohle small2
Three C project

Het Interreg North West Europe (NWE) Three C project, krijgt u het in een adem uitgesproken? Je went er best aan, want met dit project gaat Pro Natura nog even aan de slag. Hierbij werken we samen met diverse partners om de momenteel onderbenutte biomassa verder te verwerken en op te waarderen in een biomassa hub, de zogenaamde CC-Hub. We lichten het je graag even toe. (Foto header: © Mozkito)

lees meer

Realisaties NBO
Nature Based Offices

Pro Natura gaat samen met materiaalpioniers Circular Matters, Orineo, BC Materials en Fairm de uitdaging aan om groenafval te verwerken in nieuwe biogebaseerde materialen. Met deze nieuwe biogebaseerde materialen ontwerpt NNOF nieuwe kantoorinrichtingen. Glimps.bio bracht het consortium in contact met andere designers en maakte de link met andere biodesign projecten.

Dit project kwam tot stand met steun van Provincie Vlaams-Brabant.

Projecttermijn: 2020-2022

lees meer

Download
Blended Business Model

Pro Natura en industriële biomassaverwerker 2Valorise slaan de handen in elkaar om grondstoffen te puren uit organische reststromen zoals landschapsafval, grasmaaisel, hakhout, enz. Deze grondstoffen (natuurlijke vezels, biochemische componenten…) worden vervolgens verkocht aan biogebaseerde maakbedrijven.

lees meer

In 2022 rapporteren we alweer ons fameuze duurzaamheidsverlsag. De eerste drie duurzaamheidsrapporten werden door het Instituut van de Bedrijfsrevisoren (IBR) verkozen tot ‘beste duurzaamheidsrapport – andere organisaties’.


Heb je een klacht? Dan kan je die indienen via [email protected]

Download het rapport

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief