Nieuws

Nieuws van bij ons

https://pronatura.be/photos/20190627_121113.jpg
Fiets mee voor minder CO2

Iedereen op de pedalen, daar gaan we voor! In april 2019 opende Pro Natura een aantrekkelijk fietsaanbod voor haar medewerkers. Eén maal per jaar kunnen alle ‘Pro Naturianen’ zich (kosteloos) inschrijven voor een elektrische of klassieke fiets.

lees meer

https://pronatura.be/photos/I08A5953.jpg
Workshop Grassification

Dinsdag 18 juni vond de eerste workshop van het Europese project Grassification plaats. Aanwezigen kregen een inkijk in vernieuwende aangepaste maaitechnieken, aanbestedingsprocedures en mogelijke toepassingen van grasraffinage. Gemist? Niet getreurd, het workshopmateriaal is hier terug te vinden.

lees meer

https://pronatura.be/photos/z-maatwerk.png
Z-Maatwerk Pro Natura

Herbekijk hier onze aflevering van Z-maatwerk: over hoe we groenafval omzetten naar een nuttige grondstof voor een nieuwe en broodnodige circulaire biogebaseerde economie.

lees meer

https://pronatura.be/photos/Pamelse_bosklappers.jpg
Oxfam Peacewalker 2019

Zaterdag 27 april namen drie teams van Pro Natura deel aan de Oxfam Peacewalker! Een sportieve én maatschappelijke uitdaging die de stappers en supporters met veel goesting aangingen...

lees meer

Belevingstuin van WZC Sint-Rafaël in ‘Uitgerust’

Steeds meer woonzorgcentra creëren specifieke groene plekken speciaal voor hun zorgbehoevende bewoners: de zogenaamde therapeutische tuinen of belevingstuinen. Voor het lentenummer van Uitgerust trokken de journalisten op tuinbezoek naar WZC Sint-Rafaël in Liedekerke.

lees meer

https://pronatura.be/photos/boomplanting2_bewerkt.jpg
Natuureducatieve voetbalvelden in Vlezenbeek

13 maart hielpen een 50 tal leerlingen van het 4de leerjaar van de Ave Mariabasisschool ons met de aanplant van de natuurzone aan de Vlezenbeekse voetbalvelden. Met veel jeugdig enthousiasme kregen 350 inheemse bomen en struiken een plekje langs de velden.

lees meer

https://pronatura.be/photos/plan-noaze.png
Huisje, tuintje, boompje, delen!

Noaze van Imoya is een plek die leeft en doet leven. Dé woonformule van de toekomst waar ‘delen’ centraal staat.

lees meer

https://pronatura.be/photos/maatwerkers.jpg
Maak kennis met Maatwerk

1 januari 2019 was een bijzondere dag voor de sociale economie in Vlaanderen. Sindsdien gaan wij en alle andere sociale en beschutte werkplaatsen de toekomst tegemoet als maatwerkbedrijven.

lees meer

https://pronatura.be/photos/31147636497_5d34ac1b93_k-2.jpg
Pro Natura wint Award Duurzaamheidsverslag met beste impact

De vorige edities vielen we twee maal in de prijzen. En ook deze keer mochten we met de overwinning naar huis! Gewaagd aan onze concullega’s Protos en FOD Economie haalden we maar net de award binnen. In de categorie ‘grote organisaties’ sleepte Umicore de award in de wacht. Proficiat aan alle deelnemers en genomineerden!

lees meer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief