Nieuws

Nieuws van bij ons

https://pronatura.be/photos/alexandre-jaquetoni-6yelWDI3RE8-unsplash.jpg
Save the date: waardevolle houtstromen

De valorisatiemogelijkheden voor lokaal hout afkomstig uit landbouw of van landschaps-, bos- en natuurbeheer zijn talrijk. Maar het inzamelen en verwerken van deze biomassa blijkt geen eenvoudige klus... Heb je interesse in de valorisatie van stam- en/of kroon- en takhout in Vlaanderen? Beschik je over houtige stromen? Of ben je als verwerker op zoek naar deze producten? Wel dan, save the date!

lees meer

https://pronatura.be/photos/steven-kamenar-MMJx78V7xS8-unsplash.jpg
Plantactie in levensbos: wat vind jij van 'levensbossen'?

Levensbossen. Waar de dood als deel van het leven wordt gezien. Ontdek hier wat levensbossen zijn, en laat Pro Natura - en bovendien de rest van Vlaanderen - weten wat jij ervan vindt.

lees meer

https://pronatura.be/photos/ProNatura.png
Vlaanderen verduurzaamt haar sportdomeinen met Pro Natura en Spoor2

Vlaams minister van Sport Ben Weyts en Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir zetten hun schouders onder de Green Deal Sportdomeinen om de buitensportdomeinen in Vlaanderen duurzamer, groener en innovatiever te maken. De overheid zal samen met verschillende partners zoals Pro Natura en Spoor2 en actoren hun kennis delen met betrekking tot de aanleg, het onderhoud en het gebruik van buitensportterreinen, zoals voetbalvelden, golfterreinen, gravelterreinen, natuurgras- of kunstgrasvelden.

lees meer

https://pronatura.be/photos/an-invasive-japanese-knotweed-plant.jpg
Japanse duizendknoop: van invasie tot grondstof

De Japanse duizendknoop: invasief, exotisch en moeilijk te bestrijden. Pro Natura en RELEAF legden hun kennis en kunnen samen om deze plant toch tot iets waardevol te creëren.

lees meer

https://pronatura.be/photos/Paul.PNG
Paul Koryom en zijn vluchtelingenverhaal

Van Zuid-Soedan tot België. Van vicepresident-security tot Pro-Naturagroenwerker. Paul vertel moedig de lange weg die hij aflegde tot de dag van vandaag.

lees meer

https://pronatura.be/fotogallerij/Infowandeling-Grimbergen.jpeg
Biodivers hollewegencomplex in Grimbergen

De holle wegen in de Borchtstraat worden opgewaardeerd: van donker, gesloten en kwetsbaar naar lichtrijk en biodivers.

lees meer

https://pronatura.be/fotogallerij/smart-loops.jpg
Green Loops

GEANNULEERD: we zoeken naar een nieuwe datum, wanneer de veiligheid gegarandeerd kan worden.

Wil je mee richting geven aan circulaire waardeketens zoals het verwerken van groenresten tot bruikbare producten? Kom dan op donderdag 2 december 2021 naar de EcoWerf composteersite. Je kan er jouw idee pitchen om groenresten te valoriseren én doet inspiratie op bij EcoWerf. Zo bouw jij mee aan een slim circulair Vlaams-Brabant.

lees meer

https://pronatura.be/photos/241366874_817280648958332_978463416503246748_n.jpg
Win-win: opleidings- en werktraject voor asielzoekers

Paul Koryom (Vilvoorde) en Camara Abdoulaye (Pamel), twee Pro-Natura-arbeiders vertellen je met hun eigen woorden hoe ze bij Pro Natura terecht zijn gekomen. Met hun verhaal zetten we ons opleidings- en werktraject voor bewoners van asielcentra in de kijker. We hopen partners, klanten en andere organisaties (in de sociale economie) hiermee te inspireren. Lees, kijk en ontdek vooral wat Pro Natura met dit vluchtelingentraject bereikt, een win-winproject bij uitstek.

lees meer

https://pronatura.be/photos/Zilverlinde3.jpeg
Dag van de duurzaamheid: Pro Natura en haar INL-werking

Het containerbegrip bij uitstek: duurzaamheid. Het verdient een woordje extra uitleg, want bij Pro Natura zijn we dag in, dag uit écht duurzaam bezig. En dan zetten we onze Intergemeentelijke Natuur- en Landschapsploegen in de kijker, zij vormen een mooie hap van de nieuwekansentewerkstelling binnen Pro Natura. We frissen je geheugen op: wat is INL alweer? En waarom zetten we het in de kijker op dag van de duurzaamheid?

lees meer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief